Training 'Paniek te lijf!'

Cognitieve gedragstherapie

Hartkloppingen, kortademigheid, trillen, het gevoel dat je flauwvalt of zelfs doodgaat. Verschijnselen die plotseling komen opzetten als je een paniekaanval krijgt. Geen wonder dat je de plek waar dit gebeurde – op straat, in een winkel, of in een bus of trein – in het vervolg liever vermijdt. Je wereld wordt steeds kleiner en jouw (anticipatie)angst steeds groter. Je dagelijkse leven wordt meer en meer een kwestie van overleven waarbij je je laat leiden door je angst voor een (volgende) paniekaanval.

Met deze training krijg je handvaten aangeleerd om je leven weer in eigen handen te nemen. Met andere woorden: Jij bepaalt weer en niet die angst!

Meer uitleg over de paniekstoornis vindt je hier.


Inhoud training
Na een intakegesprek en een educatieve sessie wordt er gestart met een deze driedaagse training. De eerste twee dagen wordt er gekeken naar bestaande denkpatronen die verband houden met de angst. Deze denkpatronen worden opnieuw beoordeeld en er wordt gezocht naar alternatieve verklaringen voor angstige situaties. Hierna wordt er praktisch geoefend en worden er stapje voor stapje confrontaties opgezocht. Na afronding met goed resultaat worden er huiswerkopdrachten voor thuis meegegeven. Een aantal weken later vindt er dan een follow-up dagsessie plaats waarin de voortgang wordt besproken en er nog oefeningen plaatsvinden.

 
Voor wie is deze training geschikt?
De training 'Paniek te lijf!' is voor mensen met paniekklachten die niet goed weten hoe ze daar weer vanaf komen en gemotiveerd zijn om het probleem aan te pakken. Het hebben van vermijdingsgedrag is hierbij een voorwaarde om deel te mogen nemen. Indien je geen of subtiel vermijdingsgedrag hebt, past een individueel traject beter.

 
Na de training 'Paniek te lijf!':

  • doorzie je hoe angst en gedachten een paniekaanval kunnen veroorzaken;
  • heb je geleerd dat een paniekaanval niet gevaarlijk is;
  • kun je gemakkelijker je paniekgevoelens de baas;
  • ga je angstige situaties niet meer uit de weg.
Neem contact met ons op

Contactgegevens


Angstcentrum v.z.w.
Neerharenweg 6
3620 Lanaken
België

E-mail:   poli@angstcentrum.be
Tel. :    0032 (0)89 714274

Consultaties zijn volgens afspraak

Telefonische bereikbaarheid:
maandag t/m vrijdag van 11.00u tot 15.00u


Aanmeldformulier