AngstCentrum

   

     

       Socrato

 
    Consultatie-, Advies- en Behandel-
    centrum voor angsten en fobieën.


 
   Coaching en Trainingscentrum voor
relationele en sociaal-
emotionele problemen.


Home    Wie zijn we?    Onze visie    Agenda    Nieuwsbrief    Contact

 


Sinds eind maart hebben wij een vernieuwde website. Neem rustig een kijkje en zie wat wij misschien voor jou kunnen betekenen!

 

Schrijf je hier gratis in voor onze nieuwsbrief!

*  Naam:
*  Uw emailadres:
*  Vanwege:

 

Carla en haar paniekstoornis

"Niemand in mijn omgeving kan geloven dat ik zo angstig was dat alle contacten buitenhuis letterlijk te niet gingen. 'Je bent niet die Carla die we hebben gekend!' was hun opmerking. Zelfs mijn partner begon te twijfelen of niet een ernstig psychisch probleem speelde. Hij zag enkel nog een angstige depressie, soms agressieve vrouw en een moeder die nauwelijks nog aandacht aan de kinderen gaf.
Het begon zo'n tien jaar geleden tijdens een vakantie in Italië. We zaten met onze twee kinderen, Loes 4 en Gerard 6 op een speeltuin terras. Plots, zonder oorzaak of aanwijzing, kreeg ik het verschrikkelijk benauwd, mijn hart ging als wild tekeer, ik kreeg bijna geen lucht meer en rilde over mijn hele lichaam. Mijn man schrok er enorm van en verzocht iemand naast ons tafeltje meteen de ambulance te bellen. Een half later lag ik op de brancard, werd de ambulanceauto ingeschoven en met spoed naar het ziekenhuis gebracht. In het ziekenhuis werd ik naar een onderzoekskamer gebracht. De eerste arts die bij me kwam probeerde in het Engels enkel vragen te stellen, terwijl een andere (neem aan een assistent) een electrocardiogram (ECG) afnam. Het vreemde was dat mijn klachten inmiddels duidelijk minder waren. Terwijl er nog bloed werd geprikt, bloeddruk gemeten en meer van die dingen, noteerde de arts. Ik werd een dag ter observatie in het ziekenhuis gehouden. Bij ontslag kreeg ik enkel te horen: 'alles oké'. Diagnose: stress.
Toen kwam het moeilijkste: vier dagen later moesten we vertrekken, met het vliegtuig. Al die dagen vooraf piekerde ik, voelde me angstig en gespannen bij de gedachte: het vliegtuig! 'Stel ik krijg 'het' daar weer...'. Die vier dagen voor de vlucht waren een hel.
Men had me vanuit het ziekenhuis kalmeerpillen meegegeven. Vlak voor de vlucht had ik twee pillen genomen. Ik was er zo suf van dat ik de vlucht nauwelijks heb gemerkt.
Eenmaal thuis begon de ellende. Na nog enkele malen hetzelfde drama: enorme hartkloppingen, stikgevoel, heel vreemd ijl gevoel in m'n hoofd (alsof ik ging flauwvallen), misselijk knagend gevoel alsof een kurkentrekker vanuit mijn maag naar de keel draaide. En dan steeds die snoerende angst. Elke dag angst voor die angst, voor die nare gevoelens. Inmiddels had ik de huisarts zijn deur plat gelopen, een drietal psychiaters gehad, enkele psychologen en twee opnamen in een psychiatrische kliniek en één opname op een PAAZ afdeling. Inmiddels had ik allerlei diagnoses gehoord: burn-out, depressie, borderline, CVS, fibromyalgie, hyperventilatie, angstpsychose... .
Voor mijn gevoel was ik gek. Ik kwam nergens meer, zat thuis en niemand kwam nog bij ons thuis. Mijn kinderen moesten heel zelfstandig zijn, want al te vaak lag ik in bed, moe en uitgeput. Mijn man moest het huishouden doen, zijn werk en de kinderen opvangen."

Locatie Lanaken


Neerharenweg 6
3620 Lanaken
België

Locatie Londerzeel


Maldersesteenweg 44/1
1840 Londerzeel
België

Locatie Cadier en Keer


Raadhuisplein 6
6267 CW Cadier en Keer
Nederland

 

Bastings Webdesign