AngstCentrum

   

     

       Socrato

 
    Consultatie-, Advies- en Behandel-
    centrum voor angsten en fobieën.


 
   Coaching en Trainingscentrum voor
relationele en sociaal-
emotionele problemen.


Home    Wie zijn we?    Onze visie    Agenda    Nieuwsbrief    Contact

 


Sinds eind maart hebben wij een vernieuwde website. Neem rustig een kijkje en zie wat wij misschien voor jou kunnen betekenen!

 

Schrijf je hier gratis in voor onze nieuwsbrief!

*  Naam:
*  Uw emailadres:
*  Vanwege:

 

Wat is coaching?

  • Coaching is de andere helpen zich zelf te helpen.

  • Coaching is de ander zicht te laten krijgen op zijn kwaliteiten, mogelijkheden, vaardigheden en competenties om vervolgens op een betere en prettigere manier met hetzelfde fenomeen c.q. dezelfde situatie om te gaan.

  • Coaching is de ander te ondersteunen om op een andere manier naar zichzelf en de buitenwereld te kijken en derhalve daar dus ook anders mee om te gaan.

De coach zal zijn cliënt volgens de cognitieve gedragsbenadering laten stil staan bij zijn huidige situatie c.q. probleem, vervolgens laten benoemen wat de effecten zijn van zijn/haar probleem op zijn/haar dagelijks functioneren en wat de effecten van zijn /haar probleem op anderen zijn . Wij gaan absoluut niet terug in het verleden om te achterhalen waar dat probleem vandaan komt, dat is verspilde energie en zonder resultaat. Wij zijn alleen met de toekomst van de client bezig om nieuwe mogelijkheden te laten ontdekken en dus op een ander manier met hetzelfde probleem om te gaan.

Wij werken met de COOC - theorie (constatering, oordeel, onderbouwing en consequenties), ontworpen door Jos Hundscheid en die met succes als methodiek al jaren wordt toegepast.
Kenmerken van deze methodiek zijn: je bent verantwoordelijk voor je eigen gedrag, jij zoekt en neemt je eigen beslissingen, je leert creatiever om te gaan met je leven zodat je regisseur van jouw leven wordt en je niet meer tot slachtoffer maakt  Uiteindelijk moet dat leiden tot vriend van jezelf te zijn.

Deze cognitieve gedragsbeïnvloeding methodiek gaat er vanuit dat uw gedachten, uw gevoel en vervolgens uw gedrag beïnvloeden (in genoemde volgorde). Door u te laten reflecteren op uw gedachten zult u merken dat er perspectief en mogelijkheden op uw weg komen. De cognitieve gedragsbeïnvloeding richt zich geheel op de toekomst en zal nauwelijks aandacht besteden aan het verleden. Trouwens, het verleden kunt u niet meer veranderen.


Cliënten die in het coaching traject stappen hebben alledaagse levensproblemen in de sociaal- emotionele sfeer en/of in de relationele sfeer en hebben vragen als 'wie ben ik eigenlijk?' en 'hoe wil ik in het leven staan en zin geven aan het leven?'
Veelal zijn dat problemen die u ervaart en die beïnvloedend werken op het plezier en vreugde van en in uw leven. Deze problemen worden besproken om uiteindelijk op een andere manier naar hetzelfde te kunnen kijken en dus daarmee anders om te gaan. Vaak zijn het irrationele gedachten die u belemmeren om op een andere manier in uw situatie te staan. U piekert nogal, ziet meer blokkades en nauwelijks mogelijkheden en perspectief in uw situatie. Dat verlamt u, kost u energie en staat uw vreugde en plezier in de weg.

Coaching is gericht om het beste u jezelf naar voren te halen en vriend van uzelf te worden en dus oude gedragspatronen te doorbreken. U gaat van oud gedrag naar nieuw gedrag in dezelfde situatie.

Locatie Lanaken


Neerharenweg 6
3620 Lanaken
België

Locatie Londerzeel


Maldersesteenweg 44/1
1840 Londerzeel
België

Locatie Cadier en Keer


Raadhuisplein 6
6267 CW Cadier en Keer
Nederland

 

Bastings Webdesign