Vijfentwing jaar (25) ervaring en onze expertise die je helpt om je angst  en emotionele problemen
aan te pakken!

CORONA VIRUS

In het kader van de corona virus en de genomen maatregelen van de overheid, heeft het Angstcentrum een reorganisatie doorgevoerd.

Op de locaties LONDERZEEL en MAASTRICHT is het Angstcentrum niet meer actief. Het Angstcentrum heeft aldaar alle activiteiten gestopt

Dit betekent dat men zich voortaan in LANAKEN (het moederhuis van het Angstcentrum) kan aanmelden. Voor mensen buiten Limburg (dus uit heel Vlaanderen) worden er aangepaste en haalbare afspraken gemaakt.

Mede als gevolg van de corona hebben we bepaalde behandelmogelijkheden aangepast. Afhankelijk van de maatregelen, bieden we naast de reguliere behandeling (face to face), ook de mogelijkheid om  via internet een behandeling op te starten (zoals: mail, webcam, telefoon en het aanbieden van leermodules).

HUIDIGE SITUATIE  (31.06.2021)

Gezien de nog steeds bestaande overheidsmaatregelen zijn we genoodzaakt max. 3 consultaties per dag in te plannen. Dit betekent dat er weliswaar voldoende tijd en ruimte per consultaties wordt geboden: dus gemiddeld 2 , 3 tot 4 uren per consult.

Mocht je klachten hebben die mogelijk op een besmetting wijzen, laat het weten. Zorg dan eerst goed voor jezelf.  Meldt je aan en we plannen dan later wel een datum voor je.  Of, we kunnen samen bekijken hoe we je alsnog kunnen verder helpen.  Laat corona niet in de weg staan.

Wij danken je alvast voor je begrip.

Voor informatie of telefonische aanmelding:   0032 - (0)89  71  42  74

of mail naar: poli@angstcentrum.be  via de website (aanmeldingsformulier of contact).

Corona-AngstZowel bij jongeren als bij volwassen is de angst voor Corona (Covid 19) heel begrijpelijk. Hoe met die angst, je eenzaamheid en somberheid omgaan? Daar is een antwoord op ! We bieden een 'Emotie Regulatie' programma aan, zowel Nu, tijdens de Corona, als ook Na de Corona.

Hier alvast een TIP:  Angst = je vijand       Gezonde bezorgdheid = je vriend

RECHT OP BESCHERMING ! LAAT JE VACCINEREN

Voor informatie m.b.t. de behandeling en de verschillende angststoornissen kun je verder klikken op de items in het menu.

Opgelet:  de laatste tijd verschijnen er op internet (en facebook) allerlei 'angst-coach' 'hyperventilatie-coach' en allerlei alternatieve via 'schermpjes' aanbiedingen. De meesten zijn puur zakelijk.   Angststoornissen behoren nu eenmaal onder het (psycho) medisch vakgebied en behoren zowel diagnostisch alsook m.b.t. behandeling ernstig te worden genomen. Raadpleeg je huisarts en laat je goed adviseren. De medewerkers van Het Angstcentrum werken in samenwerking én overleg met de huisarts (en/of psychiater/doorverwijzer).

Contactgegevens


Angstcentrum v.z.w.
Neerharenweg 6
3620 Lanaken
België

E-mail:   poli@angstcentrum.be
Tel. :    0032 (0)89 714274

Consultaties zijn volgens afspraak

Telefonische bereikbaarheid:
maandag t/m vrijdag van 11.00u tot 15.00u


Aanmeldformulier

Het eerste Angstcentrum in België

 

Het AngstCentrum (als eerste in België opgericht in 1996, (bezieler & oprichter Jos Jazie) biedt behandel-adviezen voor angststoornissen, zoals paniekstoornis (vroeger hyperventilatie genoemd), sociale angst, dwangstoornis, posttraumatische angst (PTSS), enkelvoudige fobieën, hypochondrie (ziektevrees) en emetofobie (bang om over te geven).

Het Angstcentrum heeft een doorverwijzende rol en werkt samen met professionelen en instanties in de geestelijke gezondheidszorg.

Naast angststoornissen wordt ook aandacht gegeven aan emotionele problemen, zoals: depressie, onzekerheid, schuld- en schaamtegevoelens, te kort aan zelfvertrouwen (zelfbeeld), eenzaamheid, minderwaardigheid  e.d.m.

De behandeling is klacht- en resultaatgericht, kortdurend en kostenbesparend.  De behandeling gebeurt in de regel in overleg met de huisarts of doorverwijzer.  

Het Angstcentrum volgt op de voet het wetenschappelijk gebeuren rond angststoornissen en mogelijke behandelmodellen. Studenten (psychologie) krijgen de mogelijkheid alhier hun stage te doen.  Tevens bieden we ook  preventie, voorlichting, cursussen en lezingen.

Doel van deze website

In 2002 verscheen de eerste website van het Angstcentrum op het net. Gezien het destijds de eerste website in België over Angsten was, werd gekozen voor een informatieve site.  Informatie  over de verschillende angststoornissen en behandelmogelijkheden,  was -en is nog steeds- primair.                                

Hoe neem je contact met ons op?

Om je aan te melden voor een een eerste contact (of intakegesprek)  kun je het aanvraagformulier invullen. Hoe meer gegevens wij ontvangen hoe beter wij op je situatie kunnen anticiperen. Wij sturen je dan alle verdere nodige informatie via e-mail of nemen telefonisch contact met je op.

Bang voor de eerste stap?

Wij horen vaak dat men bang is om de eerste stap te zetten om contact met ons op te nemen. Wij begrijpen dat, maar kunnen je verzekeren dat je geen uitzondering bent. Na zo'n eerste gesprek kun je zelf nog beslissen of je verder wilt met een behandeling. Bovendien is het eerste gesprek gratis.  

ANGST... 'ermee leren leven'  is haast niet mogelijk. Ermee leren omgaan, je vrijheid terug herwinnen en nieuwe levensperspectieven ontdekken is onze boodschap. Dat is het resultaat dat we samen met je willen bereiken.

Hoe wordt een behandeling aangeboden?

Vanaf het begin, bij oprichting in 1996, werd gekozen voor méér-uren sessies of bloksessies van halve- of hele dag-sessies. Deze manier van ambulante behandeling is uniek in België.  Waarom méér-uren sessies? 

  • Er wordt voldoende en nodige tijd geïnvesteerd. 
  • Een sessie kan met een zeker resultaat worden afgerond.
  • De behandelduur is korter, maar vooral efficiënter.
  • Er wordt gewerkt met oefenmateriaal en huiswerktaken
  • Het is kostenbesparend
Behandelkosten

De gemiddelde kostprijs per één uur is normaal tussen de 65 en 75 euro.  Voor veel mensen is dit een zware investering. Vandaar dat er met samenwerkende partners is afgesproken een betaalbaar kostenbeleid te voeren. Visie hierachter is: iedereen heeft recht op een behandeling.  Iedereen krijgt een korting.  Voor mensen met een laag inkomen (OCMW/werkloosheid/invaliditeit) is een sociaal tarief voorzien. Bij aanmelding sturen wij je per mail een overzicht van het kostenbeleid.  Voor de start van een behandeling wordt individueel het kostenbeleid afgesproken.

Bescherming persoonsgegevens

De verwerking van uw persoonsgegevens gebeurt in overeenstemming met de eisen die de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) en eventuele andere wet- en regelgeving daaraan stelt. In dit privacyreglement vertellen wij u meer over de verwerking van uw gegevens door het Angstcentrum.