AngstCentrum

   

     

       Socrato

 
    Consultatie-, Advies- en Behandel-
    centrum voor angsten en fobieën.


 
   Coaching en Trainingscentrum voor
relationele en sociaal-
emotionele problemen.


Home    Wie zijn we?    Onze visie    Agenda    Nieuwsbrief    Contact

 


Sinds eind maart hebben wij een vernieuwde website. Neem rustig een kijkje en zie wat wij misschien voor jou kunnen betekenen!

 

Schrijf je hier gratis in voor onze nieuwsbrief!

*  Naam:
*  Uw emailadres:
*  Vanwege:

 

Fibromyalgie

Gezien er voor het fenomeen fibromyalgie geen duidelijke oorzaak bekend is en tot niet als ‘ziekte’ wordt beschouwd, betekent dat er ook geen behandeling voor is.

Letterlijk vertaald men fibromyalgie als: pijn in het bindweefsel en de spieren. Myalgie staat voor spierpijn. Fibro heeft te maken met het woorden ‘fibrillen’. Fibrillen zijn te vergelijken met elastiekjes. Een spier bestaat uit een bundel fibrillen. Als deze fibrillen ‘gespannen’ zijn, dan voelt dit pijnlijk en stijf aan.

Volgens bepaalde boeken gaat Fibromyalgie gepaard met o.a. volgende verschijnselen:

  • Slecht slapen
  • Vermoeidheid
  • Vele angsten
  • Slechte stoelgang
  • Veel stress
  • Chronisch oververmoeid.

 

Vraag is dan: zijn genoemde verschijnselen nu het gevolg of oorzakelijk?

In het Angstcentrum stellen wij vast dat veel mensen met angsten, emotionele problemen en stress de oorzaak is van spierklachten. Angst en stress veroorzaken ‘spanning’. Deze spanning zal zich ook lichamelijk vertalen in ‘spier-spanningsklachten’. Bij langdurige spier-spanningsklachten zullen de spieren steeds meer ‘pijnlijk’ aanvoelen. Dat deze klachten uiteindelijk leiden tot slaapproblemen, welke leiden tot (over)vermoeidheid die dan chronisch wordt. Vaak melden mensen dan ook: ‘Ik heb fibromyalgie en CVS’.

Het is niet de bedoeling om zowel fibromyalgie als ook CVS bagatelliseren of als ‘flauwe kul’ of aanstellerij te beschouwen. Waar we als behandelcentrum wel aandacht aan willen geven is dat als er angst- en spanningsklachten en mogelijk andere emotionele problemen aan de basis liggen, deze ook goed behandelbaar zijn.

Locatie Lanaken


Neerharenweg 6
3620 Lanaken
België

Locatie Londerzeel


Maldersesteenweg 44/1
1840 Londerzeel
België

Locatie Cadier en Keer


Raadhuisplein 6
6267 CW Cadier en Keer
Nederland

 

Bastings Webdesign