AngstCentrum

   

     

       Socrato

 
    Consultatie-, Advies- en Behandel-
    centrum voor angsten en fobieën.


 
   Coaching en Trainingscentrum voor
relationele en sociaal-
emotionele problemen.


Home    Wie zijn we?    Onze visie    Agenda    Nieuwsbrief    Contact

 


Sinds eind maart hebben wij een vernieuwde website. Neem rustig een kijkje en zie wat wij misschien voor jou kunnen betekenen!

 

Schrijf je hier gratis in voor onze nieuwsbrief!

*  Naam:
*  Uw emailadres:
*  Vanwege:

 

Email-behandeltraject

Wil jij op een laagdrempelige wijze je angst aanpakken met ondersteuning van een gedragstherapeut die gespecialiseerd is in de aanpak van angst?

 • Heb je weinig tijd om consulten te plannen?
 • Is de afstand naar gespecialiseerde hulp te ver?
 • Zoek je een meer anonieme vorm van hulp?
 • Vind je het lastig om face to face met iemand over je probleem te praten?
 • Kun je een reguliere vorm van hulp onmogelijk betalen?

Dan is een email-behandeltraject wellicht iets voor jou!

 

‘E-mail-behandeling’ bij angststoornissen
Om uiteenlopende redenen kan het zijn dat het niet mogelijk is om een reguliere behandeling op een van onze locaties te volgen. Daarom zijn wij bezig met een onderzoek naar de effectiviteit van e-mailhulpverlening bij specifieke angststoornissen. Belangrijke voordelen van deze vorm van hulpverlening zijn o.a.

 1.  Voor veel mensen is het prettiger en vooral makkelijker om (relatief) anoniem hun verhaal te doen via email.
 2.  Je hoeft niet te wachten op de vooraf vastgestelde datum en tijd van je afspraak om je verhaal te doen. Je kunt dit waar en wanneer je maar wilt doen. Of je nu thuis bent of op je werk, of het nu dag is of nacht, je kunt altijd meteen je verhaal kwijt.
 3.  Zo voorkom je dat je blijft aantobben tot je afspraak eindelijk is en vergeet je ook geen dingen te melden die wellicht belangrijk zijn voor je behandeling.
 4. Bovendien krijg je altijd op korte termijn adviezen die je verder kunnen helpen. Je kunt dus meteen aan de slag en hoeft wederom niet te gaan wachten tot je afspraak voor je concreet wat kunt gaan doen om je problemen aan te pakken.
 5. Nog een voordeel van het “waar en wanneer je maar wilt”-concept is dat je niet op locatie hoeft te komen. Je hoeft dus geen vrij te vragen van je werk of iets te missen van school. En je hoeft ook niet uit te gaan leggen aan je baas waar je naar toe moet, jouw problemen blijven van jou.
 6. Tevens heb je geen vervoer nodig en heb je dus ook geen reistijd en reiskosten.
 7. Je bent niet gebonden aan een bepaalde tijd waarbinnen je je verhaal moet doen. Je kunt rustig nadenken over wat je precies wilt vertellen en hoe je dit gaat doen.
 8. Mensen vergeten vaak nadat ze de praktijkruimte hebben verlaten wat er ook al weer besproken is, hetzij door emoties, hetzij door andere zaken. Bij email-behandeling is dit geen punt. Alles wat we bespreken staat op ‘papier’. Je kunt dus altijd eerdere mails teruglezen. Hierdoor hebt je beter zicht op je eigen behandeling.
 9. Je kunt je mailtjes met alle tips en adviezen uitprinten, zodat je ze altijd even na kunt lezen wanneer jij het nodig hebt.
 10. Er zijn geen wachttijden zoals bij veel reguliere behandelmethoden. Je kunt direct aan de slag en hoeft dus niet te wachten tot er plek vrij is.
 11. Een laatste niet onbelangrijk voordeel van email-behandeling is de therapeutische waarde van schrijven.

Echter niet alle hulpvragen zijn geschikt om te behandelen via email/internet. Vooral bij de zwaardere problematieken is deze manier onvoldoende om een positief resultaat te behalen. Om deze reden zullen we voordat er een email-behandeltraject word gestart, screenen door middel van vragenlijsten. We zullen je hierover in alle eerlijkheid adviseren en indien nodig doorverwijzen naar een regulier behandelproces. Niet omdat wij jou niet zouden willen helpen, maar omdat het voor jouw specifieke hulpvraag en jouw ‘herstel’ beter zou zijn om een reguliere behandeling te volgen.

Waaruit bestaat een email-behandeltraject?
Na de aanmelding en screening zullen we starten met een verdiepende exploratie van het angstprobleem. Wij willen namelijk alle ins en outs van het probleem leren kennen om jou zo goed mogelijk handvaten, tips en adviezen te kunnen geven.
Vervolgens ontvang je algemene info, net als in een regulier traject. We noemen dit de educatie. Deze heeft als doel om meer inzicht te krijgen in je probleem en de vicieuze cirkel waarin je je bevindt. In deze educatie wordt de juiste oorzaak van angst en andere emotionele problemen uitgelegd. Daarnaast krijg je uitleg over de lichamelijke reacties (zoals paniekaanvallen) en de werking van medicijnen. Vanaf dan kun je tevens zo vaak en wanneer je maar wilt gaan mailen met je vragen, problemen of om gewoon je verhaal te doen. Je bent vrij om te mailen wat je wilt, schroom je dus niet om vragen te stellen of advies te vragen. Het is van groot belang dat je in je mails eerlijk en open bent over het geen er speelt. Alleen dan kunnen we je helpen en is het resultaat optimaal. Je ontvangt van ons materiaal en opdrachten waarmee we je begeleiden in het aanpakken van het probleem. je krijgt technieken aangeleerd hoe je aan jouw probleem zelfstandig en oplossend kunt leren werken. Deze technieken worden ondersteund met tips, adviezen en opdrachten. O.a. angstmanagement, gedachten uitdagen en exposure komen aan bod.

Uiteindelijk moet dit proces leiden tot het verdwijnen van je hulpvraag, maar houdt goed in je achterhoofd dat net als bij reguliere therapie JIJ degene bent die het werk doet en moet doen en wij er alleen maar zijn om je hierbij te helpen en te ondersteunen.

 

Voor vragen over dit traject kun je mailen naar poli@angstcentrum.be

 

Locatie Lanaken


Neerharenweg 6
3620 Lanaken
België

Locatie Londerzeel


Maldersesteenweg 44/1
1840 Londerzeel
België

Locatie Cadier en Keer


Raadhuisplein 6
6267 CW Cadier en Keer
Nederland

 

Bastings Webdesign